Viktigt med rätt träningskläder

De flesta av oss lever idag på olika sätt väldigt aktiva liv. Året runt håller vi igång våra kroppar på något vis. Under sommar och höst blir det kanske sporter och aktiviteter som till exempel bergsvandringar, jakt, forsränning, skateboardåkning, fotboll. Oavsett vilken av dessa sporter eller aktiviteter du utövar är det viktigt att du är rätt klädd.

Kroppen behöver andas

Att du har bra kläder som passar till både sport samt rådande väderlek är också viktigt. Om du ska ut på vandring behöver du ett par flexibla byxor, en tunnare tröja eller linne och i beredskap kan du ha en vind- eller regnjacka. Till gymmet är shorts, bekväma rörliga byxor samt stabiliserande underkläder ett måste.

Ta hand om dina fötter

Under vilken aktivitet du än utövar behöver du för att undvika skador först och främst se till att ha rätt strumpor och skor på fötterna. Skorna ska vara av god kvalitet med bra passform. De ska även vara bekväma samt ge dina fötter det stöd de behöver samtidigt som de låter fötterna andas. Strumporna ska även de låta fötterna andas. Beställ på nätet för att hitta rätt träningskläder till dig. Mår fötterna inte bra finns risken att du får stanna hemma istället.