En skoterweekend i Luleå

Luleå är den sista större städerna i norra Sverige, därefter börjar fjällen och den lappländska vildmarken på allvar. Luleå kommun har över 77 000 innevånare och här kan du spendera en weekend där du garanterat möter snö!

Boende

Det finns gott om hotell och vandrarhem runtomkring staden. Vill du bo i lyx kan du boka en svit på Elite, en av de populäraste hotellkedjorna i Sverige. Det ligger centralt i staden i en renässansinspirerad byggnad från 1903. Ett deluxerum för 2 personer eller familjerum med bäddsoffa för barnen kostar runt 890 kronor per natt. Ni kan sova gott efter en dag fylld med äventyr och vakna uppvilade, redo för den stora frukostbuffén och nästa äventyr. Det finns även en lunchrestaurang och gastropub på hotellet där ni kan koppla av efter en hel dag på skotern.

Vill ni bo lite enklare finns det vandrar hem för bara några hundra kronor per natt men vi rekommenderar starkt ett hotellrum, det blir lättare att vila upp sig om du sover ostört i en skön säng och har tillgång till mat närhelst hungern kickar igång.

Skoteråkning

Om ni har lite erfarenhet av skoteråkning kan ni boka en skotersafari som tar er över istäckta Bottenviken. Ni får fika och lunch under den fyra timmar långa turen och kommer att få uppleva Norrlands vildmark och skönhet. Du behöver inget tillstånd för att köra skoter i en guidad tur såvida arrangören har tillstånd. Har du ingen egen utrustning kan du och din grupp hyra skoterkläder och skydd.

För dig med skoterkörkort och mer erfarenhet kan du hyra en skoter och ge dig ut själv. Det finns många skoterleder utanför staden och de är tydligt markerade. Du kan åka till närbelägna städer eller åka runt i Luleås skärgård. Kom ihåg att du befinner dig i känslig vildmark så det är inte tillåtet att hitta egna stigar genom skogen, använd endast de markerade lederna.