Bästa destinationerna för skidåkning i Europa

Den som redan börjat fundera på skidåkning den kommande vintern kan kanske vilja söka sig bortom svenska rikets gränser och hitta nya spännande utmaningar. Här tar vi och titta på några av de främsta skidorterna i Europa.

Som med allt vad resor heter är det alltid smart att vara tidigt ute. Genom att kolla upp olika resdatum på en sajt som Avionero kan man hitta riktigt bra priser och kanske göra resan så pass billig att man har råd att vara borta lite längre.

Val Thorens

Få platser kan mäta sig med Val Thorens i de franska alperna. Den har flera gånger blivit utnämnd till Europas bästa skidort, och är samtidigt Europas högst belägna på hela 2300 meters höjd. Som inte det vore nog kan området även räknas som det största sammanhängande skidområdet i hela världen. Den bofasta befolkningen är endast 250 personer, men när skidsäsongen öppnar finns det nästan 30 000 sovplatser att boka.

Alpe d’Huez

Alpe d’Huez ligger strax öster om Val Thores och har bland annat blivit utnämnd till den bästa familjeskidorten i Europa. Alla som planerar skidsemester för både vuxna och barn bör helt klart lägga denna ort högt upp på sin lista. Här finns backar för alla åldrar och färdighetsnivåer tillsammans med en fantastisk miljö och atmosfär.

Livigno

Högt uppe i norra Italien, nära gränsen till Schweiz ligger den populära sommar- och vinterorten Livigno. En av de bästa sakerna med denna plats är att man kan börja åka skidor här redan i början av hösten och backarna håller öppet ända till maj. Livigno är utan tvekan Italiens bästa skidort och hamnar även högt upp när man tittar över hela Europa.

Saalbach Hinterglemm

I västra delen av Österrike kan man besöka Saalbach Hinterglemm, en av landets mest kända resorter både under sommar och vinter. Här kan man hitta nästan 200 km av sammanlagda skidbackar för hela familjen.